Розвиток професійно технічної освіти у 2019 році

Розвиток професійно технічної освіти у 2019 році

У бюджеті на 2019 рік передбачено 50 млн на модернізацію професійної освіти – створення навчально-практичних центрів із сучасним обладнанням за професіями, яких найбільше потребує ринок праці.

Центр сучасної освіти «Ботеон» підготував навчальні матеріали та обладнання для закладів професійно — техніної освіти. 

А якщо коротко — це сучасний клас робототеніки — такий, який він має бути, щоб діти мали змогу у комплексі займатися конструюванням, прототипуванням, виготовленням своїх «ідей та стартапів».
Ми відкриваємо Вам технологію і Ви можете самостійно виробляти усі конструктори за курсами: «Інформатика та електроніка-1», «Інформатика та електроніка-2», «Інформатика та електроніка-3» а також три типові класичні моделі роботів: робот-гуманоїд, мобільна платформа-дослідник (планетохід, сапер) та роборука-маніпулятор.

Можливості нашої лабораторії дозволяють створювати робочі прототипи пристроїв та моделей. До ваших послуг: 3D принтер, фрезерний верстат, обладнання для тестування електроніки, ручний інструмент. За допомогою широкого ряду обладнання, Ви можете самостійно реалізовувати свої hardware проекти, а також отримати допомогу, експертизу в свторенні нових продуктів.

Використовуючи наші технології ви можете виробляти великий асортимент роботів для навчання та продажу у магазині.

Фрезерний верстат з ЧПК (ЧПУ) краще всього використовувати для обробки листових матеріалів. Фрезерний верстат працює в 2D та 3D, що дозволяє, наприклад, вигравіювати ваші власні плати або тривимірну модель з дерева чи пластику.

 

«Зараз ми проводимо моніторинг затребуваних на ринку праці професій. Вже зрозуміло, що у переліку напрямів відбудуться зміни, зокрема, надзвичайно затребуваною за попередніми даними є професія монтажника з утеплення будівель. Ми сподіваємось, що вдасться за ці гроші створити ще 25 НПЦ, але це також залежатиме від того переліку професій, який ми отримаємо після моніторингу», – пояснила Лілія Гриневич.

Ми усі знаємо, що людина не може бути здоровою тільки фізично, вона потребує і духовної, психологічної рівноваги, має уміти комунікувати та вправно висловлювати свої думки, приймати критику та працювати над собою, мусить мати емпатію та вміти регулювати та виражати емоції.

Ці м’які навички роблять із інженерів успішних творців, допомагають впливати, рухатись по кар’єрній дробині. 

М’які навички, емоційний інтелект, психологія лідера, комунікації — www.evoemo.com

Вона додала, що у 2016 та 2017 роках держава виділяла гроші – по 50 млн щорічно – на створення модернізованих навчально-практичних центрів за найбільш гостродефіцитними на ринку праці професіями. Так, протягом 2-х років було створено 50 НПЦ за професіями: Швачка, Монтажних сантехнічного обладнання, Тракторист.

«Цього, 2018 року, держава збільшила інвестиції в модернізацію закладів профосвіти вдвічі, виділивши на це 100 млн грн, що дозволило створити вдвічі більше центрів – одразу 50 НПЦ протягом року. Зараз, під кінець року, ці центри виростають як гриби після дощу», – розповіла Лілія Гриневич.

 

2018-го центри створювалися під оновлений перелік професій, після чергового моніторингу потреби на ринку праці. Зокрема, цьогоріч НПЦ відкриваються за такими напрямами:

механічна обробка металу (професії: Токар. Верстатник широкого профілю. Фрезерувальник. Шліфувальник. Свердлувальник).
зварювальні технології (професії: Електрозварник ручного зварювання. Електрозварник на автоматичних та напівавтоматичних зварювальних машинах. Зварник).
електротехнічні технології (професії: Електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування. Електромонтажник з освітлення та освітлювальних мереж. Електромонтажник силових мереж та електроустаткування).
з професії: Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва.

Центр робототехники "BOTEON".
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: